Simplitatea este forma adevăratei măreții.

Introdu adresa de e-mail:RSS Feed Follow on Twitter! Follow on Google Plus! Follow on Facebook!
Sponsori:

E bine să visăm cu ochii deschiși?

daydreamingToți cunoaștem senzația. De fiecare data când mediul înconjurător nu necesita 100% atenție din partea noastră mintea începe sa creeze scenarii mai mult sau mai puțin plauzibile, începem să visăm cu ochii deschiși. Conform unor studii această stare de vis cu ochii deschiși ne ajută să găsim soluții neașteptate în unele situații și ne ajută să ne adaptăm la mediu considerându-se că efectele sunt asemănătoare cu cele ale visului normal din timpul somnului.

Pe lângă efectele pozitive ale daydreamingului, Matthew Killingsworth și Daniel Gilbert de la Harvard University au vrut să vadă dacă există o legătură între daydreaming și starea de fericire. Studiul, A Wandering Mind Is an Unhappy Mind, a fost făcut pe un număr de aproximativ 5.000 de subiecți din 83 de țări diferite iar concluziile sunt cel puțin interesante:

  • mintea noastră crează scenarii (starea de daydream) fără ca activitățile zilnice să aibă un impact semnificativ din punct de vedere al frecvenței comportamentului;
  • activitățile de asemenea nu au un impact semnificativ în ceea ce privește tipul scenariilor – plăcute sau neplăcute;
  • există o legătură strânsă între frecvența comportamentului de tip daydream și starea de fericire, între cele două existând o corelație negativa – adica cu cât petrecem mai mult timp în această stare cu atât suntem mai nefericiți.

Deci, deși daydreamingul are efectele lui benefice și ne poate ajuta în situații în care nu găsim soluții pentru probleme reale, e bine să nu abuzăm ca să ne putem păstra starea de fericire.


Îţi place articolul? Recomandă-l şi prietenilor tăi!


Leave a Reply